Een crematie op Dieren

Op Rouwcentrum & Crematorium Dieren is ruimte voor elke vorm van afscheid. Zowel voor, tijdens als na de plechtigheid zijn er vele mogelijkheden om uw eigen wensen vorm te geven. Elke ruimte op Dieren kent een eigen sfeer. 

De urn kan een mooi plekje krijgen in de natuur of worden bijgezet in een columbarium. Ook kan de as worden uitgestrooid over een van onze strooivelden. Wanneer gewenst is het eveneens mogelijk om de as uit te strooien boven zee, mee te nemen naar huis of te laten verwerken in een mooi sieraad.

Een persoonlijk afscheid

Herinneringen aan een waardig afscheid zijn blijvend. Voor, tijdens en na een crematie is daarom bijna alles mogelijk. Livemuziek, bepaalde rituelen of audiovisuele presentaties. Uw uitvaartverzorger en onze medewerkers denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Tijd voor bezinning

Na de crematie bewaren we de as van een dierbare 30 dagen. Deze periode is wettelijk zo bepaald. Hierna kan aan de as de door u gewenste laatste bestemming gegeven worden. Kijk voor de vele inspirerende mogelijkheden in onze gedenkboetiek of neem contact op voor een persoonlijk advies.

Mogelijkheden na crematie

Urnentuin

Een mooi plekje in de natuur geeft nabestaanden een bijzondere plek om naar terug te keren.

Columbaria

Meerdere monumentale urnenmuren binnen of buiten waarin de urn van een dierbare kan worden bijgezet.

Verstrooien

Strooi de as van een dierbare uit in ons natuurlijke verstrooibos of kies om dit per schip of vliegtuig op zee te doen.

Naar huis

De as van een dierbare kan bewaard worden in een urn, sieraad of beeldje. Zo blijft een geliefde heel dichtbij.

Een plek vol inspiratie​

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden die Dieren u te bieden heeft om het afscheid van uw dierbare precies zo vorm te geven als u wenst. Een wandeling over het park geeft vaak al ideeën. Langs de paden liggen de meest uiteenlopende urnen en gedenkmonumenten. Laat u digitaal inspireren of bezoek ons voor een rondleiding.

Beplanting

Op Dieren doen de natuur en de seizoenen al sinds 1954 hun werk. Met een groen en weelderig aanzicht als resultaat. Ook veel urnengraven zijn natuurlijk beplant, met zowel vaste als seizoensplanten. U bent vrij een plek in te richten naar eigen wens.  

Dieren biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Dieren kunt u hiervoor online een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Dieren biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.

Bestel ons naslagwerk​

Vraag onze brochure aan en lees meer over de locatie, geschiedenis en mogelijkheden van afscheid nemen en cremeren bij Dieren.