Afscheid nemen op Dieren

Op Dieren kan de familie tijdens de opbaring afscheid nemen van de overledene en kunt u belangstellenden de gelegenheid geven om de laatste eer te komen bewijzen. Wij hebben daarvoor een special ruimte: de Imbossuite.

Een persoonlijk afscheid

Herinneringen aan een waardig afscheid zijn blijvend. Tijdens de rouwperiode is daarom bijna alles mogelijk. Uw uitvaartverzorger en onze medewerkers denken graag met u mee en nemen zorgen uit handen. Zo neemt u waardig afscheid op persoonlijke wijze.

Een plek vol inspiratie​

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden die Dieren u te bieden heeft om het afscheid van uw dierbare precies zo vorm te geven als u wenst. Een wandeling over het park geeft vaak al ideeën. Langs de paden liggen de meest uiteenlopende urnen en gedenkmonumenten. Laat u digitaal inspireren of bezoek ons voor een rondleiding.

De urnentuin

In ons uitgestrekte gedenkpark vindt u een fraai aangelegde urnentuin; het is eigenlijk meer een urnenbos. Hier vindt u bijzondere voorbeelden van monumentale urnenkunst, zoals de befaamde Dudok-urnen en tal van kunstzinnige, zelfontworpen urnenmonumenten. Ook zijn er urnengraven met mooie afdekplaten en monumenten. Onze medewerkers informeren u graag over alle mogelijkheden.

Beplanting

Op Dieren doen de natuur en de seizoenen al sinds 1954 hun werk. Met een groen en weelderig aanzicht als resultaat. Ook veel urnengraven zijn natuurlijk beplant, met zowel vaste als seizoensplanten. U bent vrij een plek in te richten naar eigen wens.  

Dieren biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Dieren kunt u hiervoor online een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Dieren biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.

Bestel ons naslagwerk​

Vraag onze brochure aan en lees meer over de locatie, geschiedenis en mogelijkheden van afscheid nemen en cremeren bij Dieren.