Maak kennis met Dieren

Op 30 mei 1953 legde de heer J.J. de Bruin, toenmalig burgemeester van de gemeente Rheden, de eerste steen van crematorium Dieren. Het was het tweede crematorium in Nederland.

Het bijzondere ontwerp van de Haagsche architect H.C.P. Nuyten gaat op prachtige wijze op in het weelderige Veluwse landschap. Zowel het crematorium als het Columbarium Erica én de strooivelden in het gedenkpark hebben de monumentenstatus. Samen maakt dit van Dieren een plek die met recht uniek mag worden genoemd.

Zonder verleden geen heden

Met de opening van Crematorium Dieren in 1954 werd ons land een tweede crematorium rijker. Met de steeds verder toenemende vraag naar crematie in het oosten en noorden van het land en de lange reistijd naar het op dat moment enige crematorium in Driehuis, was een tweede crematorium noodzakelijk.

Crematorium Dieren werd ontworpen met de eisen van die tijd in gedachten, met een zeer ruime opzet en plek voor plechtigheden in groot gezelschap. In de jaren die volgden werden steeds weer aanvullingen en aanpassingen gedaan om te blijven voorzien in de wensen van de tijd en de mogelijkheden die hierbij kwamen.

Vandaag de dag is Dieren een begrip in het oosten van ons land, een plek waar je kunt wandelen tussen bijzondere monumenten en kleurrijke natuurpracht. Een plek waar de seizoenen hun natuurlijke werk doen, vol geschiedenis en schoonheid.

Een sfeerimpressie

Laat u inspireren door de vele mogelijkheden die Dieren u te bieden heeft om het afscheid van uw dierbare precies zo vorm te geven als u wenst. Een wandeling over het park geeft vaak al ideeën. Langs de paden liggen de meest uiteenlopende urnen en gedenkmonumenten. Laat u digitaal inspireren of bezoek ons voor een rondleiding

Ruimtes

Dieren heeft verschillende ruimtes waar afhankelijk van uw wensen de uitvaartplechtigheid kan plaatsvinden. De plechtigheid kan zo worden ingevuld als gewenst, met rituelen, beeld, muziek en sprekers

Dieren biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Dieren kunt u hiervoor online een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Dieren biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.

Bestel ons naslagwerk​

Vraag onze brochure aan en lees meer over de locatie, geschiedenis en mogelijkheden van afscheid nemen en cremeren bij Dieren.

Kwaliteit na leven

Rouwcentrum & Crematorium Dieren is onderdeel van de Facultatieve. Vanaf de oprichting in 1874 zet de Facultatieve zich in voor een waardig afscheid en de mogelijkheid tot cremeren in Nederland.