De urnentuin

In de uitlopers van de Veluwe, midden in ons uitgestrekte gedenkpark, vindt u onze monumentale urnentuin. Onverharde paden slingeren hier langs weelderige beplanting; het biedt een prachtige laatste rustplaats.

Hier rondwandelen voert u langs bijzondere voorbeelden van monumentale urnenkunst, zoals de befaamde Dudok-urnen en tal van kunstzinnige, zelfontworpen urnenmonumenten. Ook zijn er urnengraven met mooie afdekplaten en monumenten.

Urn, urnengraf, een monument

Een bovengrondse urn in de urnentuin kunt u huren of kopen. Er zijn urnen van verschillende materialen, zoals beton en keramiek. In een urn is ruimte voor meerdere asbussen. Een andere mogelijkheid is de keuze voor een vergankelijke urn waarbij de as van de overledene langzaam wordt ‘opgenomen’ in de natuur. U heeft dan altijd een eigen plek om te bezoeken.

Een andere bestemming voor as in een urn is een urnengraf met ruimte voor meerdere asbussen.. Een urnengraf wordt afgedekt met een standaard of natuurstenen plaat. De urnengraven met de afdekplaten zijn te huur.

Een monumentale plek

In het gedenkpark van Rouwcentrum & Crematorium Dieren zijn heel veel verschillende monumenten toegestaan, echter niet overal kan alles. Er zijn beperkingen in afmeting en materiaalkeuze. Zo worden bepaalde sfeerbelevingen behouden. Onze medewerkers informeren u er graag over, eventueel tijdens een rondleiding over het gedenkpark.

Laat u inspireren

Onze medewerkers helpen u graag bij uw keuze. Een wandeling over het uitgestrekte park leidt vaak al tot veel ideeën. Ook in onze gedenkboetiek vindt u tientallen monumenten ter inspiratie. 

Bekijk ook andere mogelijkheden na crematie:

Columbaria

In het gedenkpark van Dieren bevinden zich verschillende columbaria met elk een eigen sfeer.

Verstrooien

As uitstrooien van een dierbare is heel persoonlijk. Bij Dieren is dat mogelijk in ons natuurlijke verstrooibos.

Naar huis

De as van een dierbare kan bewaard worden in een urn, sieraad of beeldje. Zo blijft een geliefde heel dichtbij.

Dieren biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Dieren kunt u hiervoor online een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Dieren biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.