Columbaria

In het gedenkpark van Dieren bevinden zich verschillende columbaria met elk een eigen sfeer.

Columbarium Erica is een monument. Dit bijzondere gebouw heeft een unieke uitstraling en is rondom toegankelijk. Aan de kopse kanten zijn prachtige, speciaal ontworpen, keramieken sluitplaten aangebracht. In het midden van columbarium Erica ligt een vijver, met daarin een ‘binnencolumbarium’ voor sierurnen. Columbarium F.A. Wolbeek, genoemd naar een voormalig bestuurslid van de Facultatieve, biedt een rustige omgeving met waterpartijen, lelies en bankjes om even op te rusten. De urnen in dit columbarium bieden plaats aan één asbus. In de nissen, die door een sluitplaat worden afgesloten, kunnen meerdere asbussen.

Laat u inspireren

Onze medewerkers helpen u graag bij uw keuze. Een wandeling over het uitgestrekte park leidt vaak al tot veel ideeën. Ook in onze gedenkboetiek vindt u tientallen monumenten ter inspiratie. 

Bekijk ook andere mogelijkheden na crematie:

Urnentuin

In de uitlopers van de Veluwe, midden in ons uitgestrekte gedenkpark, vindt u onze monumentale urnentuin.

Verstrooien

As uitstrooien van een dierbare is heel persoonlijk. Bij Dieren is dat mogelijk in ons natuurlijke verstrooibos.

Naar huis

De as van een dierbare kan bewaard worden in een urn, sieraad of beeldje. Zo blijft een geliefde heel dichtbij.

Dieren biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Dieren kunt u hiervoor online een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Dieren biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.