dieren-rouwcentrum-crematorium-moeder-zoon-troosten

De dag van het afscheid

Voor de dag van het afscheid zijn er vele mogelijkheden voor de ontvangst van de naaste familie en hun gasten. Zowel voor, tijdens als na de plechtigheid. Hoe u dit invult is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. In dit stappenplan nemen we u mee van ontvangst naar de plechtigheid en het uiteindelijke afscheid. Zodat u de keuzes kunt maken die bij uw wensen passen.

Een eigen plek

Niets zo persoonlijk als het kiezen van een eigen plek. De columbaria en fraaie urnentuinen in ons uitgestrekte en monumentale gedenkpark liggen midden in de natuur. Dit geeft nabestaanden een bijzondere plek om naar terug te keren. Langs de paden liggen de meest bijzondere gedenkmonumenten. Sommige klassiek en bescheiden, andere juist modern en artistiek. Vrijwel alles kan. Ook is het mogelijk om zelf een plek in het park te kiezen.

Ontvangst

Op de dag van het afscheid komt de naaste familie samen in de familiekamer van de Veluwezaal of van de IJsselzaal, waar onze medewerkers hen ontvangen. Ondertussen worden de andere gasten verwelkomd in de ontvangstruimte. Op deze manier heeft de familie de gelegenheid om nog even in intieme kring samen te zijn.

Ruimte voor elke wens

Dieren heeft meerdere ruimtes waar afhankelijk van uw wensen de uitvaartplechtigheid kan plaatsvinden. Intiem, met een groter aantal gasten en zelfs in de buitenlucht, midden in het park. De plechtigheid kan worden ingevuld zoals gewenst, met rituelen, beeld, muziek en sprekers.

Invulling plechtigheid

In overleg met uw uitvaartverzorger is er tijdens de plechtigheid ruimte voor een of meerdere sprekers. Elke toespraak kan worden begeleid met muziek, foto’s en video’s. Voor, tijdens of na het afscheid is het mogelijk persoonlijke muziek te laten horen of live een instrument te bespelen.

Uitvaart online bijwonen​

Rouwcentrum & Crematorium Dieren biedt de mogelijkheid om de uitvaart via een livestream online bij te wonen. Hiervoor wordt een persoonlijke code verstrekt. 

Na de plechtigheid

Na de plechtigheid wordt de overledene, indien gewenst door naasten, direct naar de crematieruimte gebracht. Het is wettelijk verplicht dat de as van de overledene 30 dagen in het crematorium wordt bewaard. Hierna kunnen de nabestaanden een laatste bestemming voor de as kiezen.

Samenkomen en condoleance

Na de plechtigheid is er gelegenheid om de familie te condoleren. Voor een condoleance hebben wij verschillende sfeervolle ruimtes beschikbaar. Hier serveren onze medewerkers vele (lokale) versnaperingen. We denken graag met u mee over een passend samenzijn na het afscheid.

Bekijk ook:

Na het afscheid

In de dagen en jaren na een afscheid biedt Dieren u meerdere mogelijkheden om de plek van uw dierbare in te richten en te onderhouden.

Voor het afscheid

Bij een overlijden komt in korte tijd veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, muziek en de invulling van een afscheid en crematie.