Kwaliteit na leven

Rouwcentrum & Crematorium Dieren is onderdeel van de Facultatieve. Vanaf de oprichting in 1874 zet de Facultatieve zich in voor een waardig afscheid naar eigen wens.

Vrijheid in keuze tussen begraven en cremeren speelt in de geschiedenis van de Facultatieve een belangrijke rol. Die vrijheid in keuze geldt als onze blauwdruk, dat is al zo vanaf het begin en dat is het nog steeds. In Nederland beheert de Facultatieve crematoria, begraafplaatsen en rouwcentra. Maar ook buiten Nederland maken meerdere crematoria deel uit van de Facultatieve.

Persoonlijk en betrokken

Hoe en op welke manier het laatste afscheid eruitziet, is heel persoonlijk. Van een intieme begrafenis in kleine kring tot een crematie voor velen. Ook zijn er tal van mogelijkheden in gedenkmonumenten, sierurnen en laatste bestemmingen van as. Onze medewerkers vertalen samen met u en uw uitvaartondernemer de meest uiteenlopende wensen in dierbare herinneringen. Steeds weer staat daarbij keuzevrijheid voorop.

Verhaal van de tijd

Op 30 mei 1953 legde de heer J.J. de Bruin, toenmalig burgemeester van de gemeente Rheden, de eerste steen van crematorium Dieren. Het was het tweede crematorium in Nederland. Het bijzondere ontwerp van de Haagsche architect H.C.P. Nuyten gaat op prachtige wijze op in het weelderige Veluwse landschap. Zowel het crematorium als het Columbarium Erica én de strooivelden in het gedenkpark hebben de monumentenstatus. Samen maakt dit van Dieren een plek die met recht uniek mag worden genoemd.